Sağlık

İnsülin direncine karşı jakuzi terapisi!

İnsülin direncine karşı jakuzi terapisi!

Sıcak su terapisi diyelim daha geniş anlamıyla. Çılgın bir antrenman sonrası jakuzinin içine girip oturmak, bu hayatın en muhteşem anlarından biridir. Ağrılı kasların verdiği acı, eriyip kaybolmak üzere olan eklemler…

Brezilya’daki Rio de Janeiro Federal Üniversitesi’nin bilim adamlarının bir araştırma yazısına göre, sauna, jakuzi gibi sıcak terapiler metabolik ve kardiyovasküler (kalp ve damara ilişkin) hastalıklara karşı etkili bir savunma biçimi.

Sıcak terapiler kanda hızlı dolaşan kan şekerini ve glikozillenmiş hemoglobini (Kanda alyuvarlada bulunan hemoglobin kan şekeri yani glukoz ile reaksiyona girer buna glikozillenme denir.) düşürür, vücuttaki yağı azaltır. Ayrıca nitrik oksid salgısını arttırır. Nitrik oksid kan akışını düzenleyen önemli bir kimyasaldır.

Sıcak terapi ayrıca ısı şok protein 70’i arttırır. Isı şok protein 70, insulin duyarlılığını geliştirir, yağ birikimini önler, iltihaplanmayı azaltır.

Sıcak suda oturmanın sağlık üzerinde ölçülebilir yararları vardır.

İnsülin direnci ve gizli şekere savaş açmaya var mısınız?
• Sağlıklı beslenmeyi yaşam şekli olarak benimseyin.
• Az az ama sık sık beslenin.
• Her acıktığınızda abur cubur yerine sağlıklı atıştırmalıkları tüketin.
• Yeterince su için.
• Yağ ve kalori alımınızı azaltın.
• Haftada 5 gün 30 dakika tempolu yürüyüş ile daha aktif olun.
• Fiziksel olarak aktif değilseniz egzersiz programına başlamadan önce mutlaka hekiminize başvurarak sağlık kontrollerinizi yaptırın.
• Tempolu yürüme, merdiven çıkma ve yüzme gibi büyük kaslarıinsülin direnci, insülin direnci nedir, insülin direnci kilo vermeyi nasıl etkiliyor, insülin direncinin yüksek olduğu nasıl anlaşılırmızı kullanmamızı sağlayan, kalp dolaşımını hızlandıran aerobik aktiviteler ile ağırlık kaldırma, mekik, şınav gibi kas güçlendirici aktiviteleri tercih edin.
• Periyodik muayene ve kontrollerinizi ihmal etmeyin.
İlginizi Çekebilir  Bel Fıtığı Nedir, Nasıl Ortaya Çıkar

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu